Blodtypekost

Blodtypekost, er ikke en mirakelkur – men en balanceret livsstil

Når jeg går så meget op i blodtypekosten, gør jeg det blandt andet for at skabe en god balance i kroppen, og derudover fordi jeg ved, det gør en forskel, især fordi det styrker mit immunsystem, hvilket har haft en meget stor betydning for mig – det har jeg erfaret på egen krop. Sund magi i tarmen er nøglen til et godt helbred, og vores immunsystem arbejder konstant med at holde uønskede ”indtrængere” på afstand. Sunde kostvaner er derfor den bedste form for forebyggelse. Begynder du at skrante, få infektioner, ledsmerter og andre sygdomme, synes jeg, det er oplagt at se nærmere på kostens sammensætning og kvalitet. Kosten har en stor indvirkning på især syre-/basebalancen i kroppen, og din sundhed sidder i din tarm.

Ifølge læge Søren Flytlie er mange af de diæter, som er populære og virksomme, ofte skabt af mennesker med blodtype O til mennesker med blodtype O. Det er der bare ikke ret mange, der ved. Disse diæter er eksempelvis Atkins, DuKan, Palæo, LCHF, Stenalderkost, Vægtkonsulenterne osv. Fælles for disse diæter er et højt indhold af protein/kød og et lavt indhold af stivelse, hvilket netop er passende til blodtype O. Cirka halvdelen af os mennesker har blodtype O, hvorfor disse diæter gavner mange. Det kan derfor være hensigtsmæssigt at kende sin blodtype og spise efter den frem for at følge en diæt, som kun tilnærmelsesvis passer.

Jeg vil egentlig gerne bare leve med det mest naturlige og med det som giver mening for mig. Jeg tror på grønkål, broccoli, granatæbler, citroner, fik, nødder osv. Jeg tror på at vi skal finde tilbage til det enkle i naturen, det hele er lige foran næsen på os.

Tænk på at leve mere enkelt og med mere kropsbevidsthed. Ud i naturen og få farve i kinderne, spis noget dejlig nærende mad, som du kan mærke giver dig varme, ro og energi.

I en moderne og travl hverdag er det nemt at forfalde til hurtige løsninger og mange forarbejdede fødevarer.  Frisk frugt og masser af grønt er dog nemmere for fordøjelsen at genkende. Det kan derfor være godt at skue op for, mens der skures ned for frysepizzaer, hvidt brød og sukker.

At blive stærkere, sundere og omlægge sin livsstil kræver vilje, viden og vedholdenhed. Det ved jeg! Læs min historie i min bog – Blodtypekost fra ubalance til balance, eller klik her.

Ved at følge livsstilen på blodtypekosten undlades fødevarer fra gruppen ”undgå” og spis mere fra gruppen ”meget gavnlig” og ”neutral”, og mærk resultaterne.

Kroppen begynder at udskille affaldsstofferne meget bedre, og overflødige kilo begynder at forvinde, bl.a. fordi dit blodsukker stabiliseres.

Men undgå en pludselig og fanatisk kostændring. Kroppen accepterer bedst en gradvis omlægning af kosten over nogle uger, så skift stille og roligt fødevarerne i køkkenet ud, efter hånden som du alligevel skal købe nye. Ved en for hurtig kostændring, kan det svækkes immunforsvaret midlertidigt.

Med en positiv tankegang og en god kropsbevidsthed, kan du finde din livsstil og leve i en balance, der fungerer for dig. Selv små ændringer gør en stor forskel.

Lektiner

Skadelige lektiner klistre sig til blodlegemerne og får blodet til at klumpe sig sammen. Derved opstår der en forringet evne til at udskille affaldsstoffer og en fejlfordeling af næringsstofferne fra maden. Dette giver ubalance i kroppen, og sygedomme opstår. Gavnlige lektiner har til gengæld den modsatte virkning, og på den måde har du en fantastisk mulighed for at spise dig til et stærkere immunforsvar.

Gør mad og madlavning til et rum for nærvær!